Ћирилица   /   Latinica   /   English
   
FENIX ART
Кинематографија
Републике Српске
Фотографија
Републике Српске
Стрип сцена
Републике Српске
Из свијета филма

Вијести

ФОРМИРАНА АСОЦИЈАЦИЈА ФИЛМСКИХ РЕДИТЕЉА
2010-03-23

Борба за поштовање редитељске професије, реализација ауторских права за филмска остварења и обезбеђивање бољих услова рада, главни циљеви управо формиране Асоцијације филмских редитеља Србије. За председника изабран Дарко Бајић.

Филмски редитељи Србије основали су у Београду своју асоцијацију и за председника изабрали Дарка Бајића, саопштила је данас та асоцијација.

Оснивачка скупштина Асоцијације филмских редитеља одржана је у петак, у сали биоскопа „Балкан“, у присуству 61 редитеља, међу којима су били Здравко Шотра, Горан Паскаљевић, Пуриша Ђорђевић, Мирослав Лекић, али и млади неафирмисани уметници.

Оснивање асоцијације су писмима подржали и Емир Кустурица, Миша Радивојевић, Горан Марковић, Слободан Шијан и много други доајени српске кинематографије, који су били спречени да дођу, наведено је у саопштењу Асоцијације.

У веома живој, али конструктивној атмосфери, чланови асоцијације су изабрали Бајића за председника, а за чланове извршног одбора Бобана Скерлића, Зорана Поповића, Олега Новковића, Срдана Голубовића, Дејана Зечевића и Владимира Паскаљевића.

Одбор је поручио да ће главни циљеви асоцијације бити борба за поштовање редитељске професије, реализација ауторских права за филмска остварења и обезбеђивање бољих услова рада.

Асоцијација филмских редитеља Србије саопштила је да намерава да активно учествује у доради Закона о кинематографији и најавила да ће у наредним недељама представити своје прве конкретне активности.
(Преузето са www.filmske-radosti.com) 

Архив
Штампај Пошаљи пријатељу Назад
ГАЛЕРИЈА | ВИДЕО | ЛИНКОВИКОМЕНТАРИ | КОНТАКТ  
Дизајн и CMS: BTGport.net

Феникс © сва права задржана