Ћирилица   /   Latinica   /   English
   
FENIX ART
Кинематографија
Републике Српске
Фотографија
Републике Српске
Стрип сцена
Републике Српске
Из свијета филма

Вијести

TECHNOTIS:EDIT И ЈА на ДВД
2010-04-14

Први Српски анимирани филм „Technotise: Edit и ја“ у режији Алексе Гајића коначно се се нашао на ДВД-у. Како пише на официјелном сајту www.tehchnotise.com филм се појавио у продаји 4. априла. Дистрибутер је „City records“,а малопродајно место се налази у Кнеза Милоша број 17. ДВД се састоји од филма, дела како је сниман филм, три музичка спота као и музике из филм, по цени од 200 динара.

Светски познат стрип-уметник из Земуна, који је после осам година труда коначно дошао и до свог првог анимираног остварења „Technotise: Edit и ја“. Филм заснован на Гајићевом успешном стрипу „Technotise”, представља комбинацију четири типа анимације. Поред израженог утицаја јапанске аниме, Гајић и његов тим ентузијаста користили су класичну 2Д, затим 3Д, али и векторску анимацију. Коначан резултат је визуелно заиста импресиван, посебно због чињенице да отвара једно ново, значајно поглавље у српској кинематографији.

Дугометражни анимирани филм Алексе Гајић имао је премијеру на прошлогодишњем фестивалу „Cinema City“ у Новом Саду. Филм је добио две награде, Награду публике и Награду за посебан допринос домаћој кинематографији. У београдским књижарама може се наћи ново и допуњено издање стрипа „Technotise“ из 1998. године као и „Art off“ филма. „Art off“ је замишљен као луксузно издање у оквиру кога се на стручно-популаран начин читаоци упознају са техникама рада на овом филму као и триковима који су се користили у продукцији.

Прича филма прати Едит, просечну девојку, која живи и студира у Београду 2074. Волонтерски ради у истраживачком центру, где негује Абела, аутистичног математичког генија, који, након открића формуле која обједињује све енергије на Земљи, потпуно прекида комуникацију са светом око себе. Да би повећала своје интелектуалне капацитете, услед проблема на факултету, Едит уграђује чип сумњивог порекла. Када стицајем околности види графикон мистериозне формуле, њен чип постаје свестан самог себе, и почиње да се развија ментално, потом и физички у Едитину паралелну личност -Едија. Едит и Еди схватају да ће из свега моћи да изађе само један победник.

Гласове анимираним јунацима позајмљују Петар Краљ, Сека Сабљић, Срђан Тодоровић, Санда Кнежевић, Марија Каран, Борис Миливојевић, Никола Ђуричко, Срђан Милетић и Небојша Глоговац, а изузетну музику за филм урадили су Борис Фурдуј и Слободан Штрумбергер.


Преузето са www.filmske-radosti.com

Архив
Штампај Пошаљи пријатељу Назад
ГАЛЕРИЈА | ВИДЕО | ЛИНКОВИКОМЕНТАРИ | КОНТАКТ  
Дизајн и CMS: BTGport.net

Феникс © сва права задржана