Ћирилица   /   Latinica   /   English
   
FENIX ART
Кинематографија
Републике Српске
Фотографија
Републике Српске
Стрип сцена
Републике Српске
Из свијета филма

Вијести

Награда филму Срце је мудрих у кући жалости
2009-12-17

Филм „Срце је мудрих у кући жалости“ Марина Малешевића проглашен је за најбољи филм Међународног фестивала „Потенца“ у Италији и добио је награду „Golden Brigand“.

Међународним жиријем је председавао Гао Xингијан, добитник нобелове награде за литературу 2000.  Млади, „свjеже” дипломирани филозофу, дане проводи таворећи у својој соби, финансијски потпуно зависи од тетке која му нередовно шаље новац са Исланда.

Када коначно пронађе посао на гробљу као копач, постаје парадоксално срећан у тој „кући жалости”. Кроз некрологе избацује сву негативну енергију која се скупила у њему због у коме живи. У филму „Срце је мудрих у кући жалости” улоге тумаче Миливој Обрадовић, Александар Ђурица, Ратко Радивојевић, Тамаш Варга.

Марин Малешевић заједно са Драганом Станковићем потписује и сценарио. Директор фотографије је Жељко Мандић.  Интернационални филмски фестивал у Потензи је замишљен као платформа за истраживање и као простор за различите облике умjетничких трендова у савременом интернационалном филму. Посебна пажња је посвећена развоју независног филма, као резултата стилских истраживања и форми израза. Фестивал је био посвећен једном од највећих филмских умjетника свих времена Сергеју Параџанову.

Преузето са сајта

www.filmske-radosti.com

Архив
Штампај Пошаљи пријатељу Назад
ГАЛЕРИЈА | ВИДЕО | ЛИНКОВИКОМЕНТАРИ | КОНТАКТ  
Дизајн и CMS: BTGport.net

Феникс © сва права задржана