Ћирилица   /   Latinica   /   English
   
FENIX ART
Кинематографија
Републике Српске
Фотографија
Републике Српске
Стрип сцена
Републике Српске
Из свијета филма

Вијести

У априлу први стрип салон у Републици Српској
2008-03-04

У организацији Дома културе у Лакташима од 11. до 13. априла 2008. године у галерији ове културне институције одржаће се салон стрипа "Лакташи 08", први на простору Републике Српске и БиХ. Посјетиоци ће на овом салону имати прилику да погледају изложбу радова десетак стрип аутора из Хрватске, БиХ, Србије, Македоније и Јапана. Модератор салона је Милорад Вицановић, стрип аутор из Лакташа.

Свакодневно ће се одржавати и стрип радионице на којима ће гостујући аутори уводити у тајне "заната" све љубитеље стрипа и заинтересоване посјетиоце.
Организатори су предвидјели и презентацију и промоцију домаћих стрип издања,  разговоре са ауторима, представљање манифестација стрипа и сродних умјетности.
У оквиру изложбе стрипа, радове ће излагати познати аутори из регије: Влада Весовић, Мирко Шолак, Марко Стојановић, (Србија), Роберт Солановић, Тихомир Тикулин (Хрватска), Денис Дупановић, Филип Андроник и Пеђа Славни из БиХ.

Фестивал није такмичарског карактера и има за циљ да помогне у популаризацији стрипа на овим просторима.Трећег дана салона приказаће се и филмови  домаћих аутора анимираног филма.      
Бањолучани ће изложбу стрипа са салона имати прилику да виде у оквиру Међународног фестивала анимираног филма "Бања Лука 2008", у октобру ове године.

Архив
Штампај Пошаљи пријатељу Назад
ГАЛЕРИЈА | ВИДЕО | ЛИНКОВИКОМЕНТАРИ | КОНТАКТ  
Дизајн и CMS: BTGport.net

Феникс © сва права задржана