Ћирилица   /   Latinica   /   English
   
FENIX ART
Кинематографија
Републике Српске
Фотографија
Републике Српске
Стрип сцена
Републике Српске
Из свијета филма

Вијести

БАЛКАНСКА СМОТРА МЛАДИХ СТРИП АУТОРА
2011-04-16

Ове године Лесковачка школа стрипа "Никола Митровић Кокан" која ради у оквиру Лесковачког Културног Центра организоваће по тринаести пут манифестацију "Балканска смотра младих стрип аутора". Манифестација ће се одиграти 24-26. јуна 2011. у просторијама Лесковачког Културног Центра, Народног Музеја у Лесковцу и Библиотеке “Радоје Домановић”.

Смотра ће и ове године бити наградна, па ће најбољи у категоријама младог стрип цртача, илустратора, стрип сценаристе и стрип теоретичара на простору Балкана добити плакете са ликом Николе Митровића Кокана, а доделиће се и четири додатне дипломе у све четири категорије... Диплому ће добити и најбољи дебитант, а доделиће се и плакета за допринос српском стрипу, чији ће добитник бити председник трочланог жирија за доделу осталих признања. Сви пристигли радови биће изложени у великој галерији Лесковачког Културног Центра у Лесковцу и њихови аутори ће аутори добити захвалнице за учествовање на смотри као и бити побројани у каталогу који ће сваки учесник добити. У склопу саме манифестације која це трајати три дана, одржаће се неколико предавања, јавни час цртања у холу Културног Центра, пројекције анимираних, играних и документарних филмова, промоција неколико стрип часописа (из земље али и из иноземства) и књига о стрипу, а биће неизоставно и трибина, јавних интервјуа те округлих столова.

Што се пропозиција за учествовање у такмичарском делу тиче, оне су следеће: под термином млади аутор подразумевају се они аутори млађи од тридесет година, и сви који испуњавају тај основни услов слободни су да своје радове у било којој од четири категорије поднесу на увид жирију, или као материјал за излагање (излагати могу и старији аутори, али они неће ући у конкуренцију за доделу награда). У категорији илустрације могуће је конкурисати како илустрацијом у боји, тако и црно белом илустрацијом, а стрип сценарије и теоријске текстове треба слати откуцане, или пак поднети готове и завршене стрипове који су по сценаријима настали.

Овим се упућује и позив за учествовање свим младим стрип ауторима, школама и радионицама стрипа које делују на простору Балкана; Лесковачка школа стрипа ће се потрудити да буде што је могуће бољи домаћин свим гостима.

Вазна напомена: Радове треба слати на следецу адресу:

Школа стрипа „Никола Митровић Кокан“
Лесковачки Културни Центар
Трг Ослобођења 101
16000 Лесковац
 

Архив
Штампај Пошаљи пријатељу Назад
ГАЛЕРИЈА | ВИДЕО | ЛИНКОВИКОМЕНТАРИ | КОНТАКТ  
Дизајн и CMS: BTGport.net

Феникс © сва права задржана