Ћирилица   /   Latinica   /   English
   
FENIX ART
Кинематографија
Републике Српске
Фотографија
Републике Српске
Стрип сцена
Републике Српске
Из свијета филма

Вијести

Изложба и конкурс стрипа
2008-04-10

"Стрипотека" – 40 година француско-белгијског стрипа
Француски културни центар у Београду и издавачка кућа "Маркетпринт" из Новог Сада најављују велику изложбу поводом прославе четрдесетогодишњице излажења Стрипотеке!   

У овом часопису, који је обележио историју Девете уметности у бившој Југославији, објављивани су најчувенији европски серијали, као што су Поручник Блубери, Астерикс, Талични Том, Изногуд, Ашил Талон, Валеријан, Боб Моран, и у скорије време Торгал, Титеф, Ћиг судбине, XIII, Џипси, Ратници са Акбара, Лутка од слоноваче, Кран, Тајна историја итд.
Овом приликом, у Француском културном центру ће бити изложене табле најбољих француско-белгијских серијала објављиваних у "Стрипотеци".
Изложба ће се одржати од уторка 17. јуна до суботе 28. јуна 2008. године, у Француском културном центру, Кнез Михаилова 31.
Отварање: уторак 17. јуна у 18.00 часова.


КОНКУРС

 У сарадњи са "Маркетпринтом", ФКЦ расписује конкурс за стрип на тему "Тајанствени живот Жила Верна". Позивамо све заинтересоване ауторе да своје радове обима од 4 до 8 табли предају у Француски културни центар (Кнез Михаилова 31, 11000 Београд), или у редакцију "Стрипотеке" ("Маркетпринт" доо, постански фах 20, 21102 Нови Сад) до 30. маја 2008.
Најбољи стрип по одлуци жирија биће награђен са 500 еура и биће објављен у јулском броју "Стрипотеке" и изложен заједно са другопласираним и трећепласираним стриповима у Француском културном центру у току трајања изложбе.

За више информација о конкурсу, можете се обратити на следеће адресе:

Сибин Славковић 021/443-400 -  striptka@neobee.net
Бранислав Глумац 011/302-3616 – branislav.glumac@ccf.org.yu

Архив
Штампај Пошаљи пријатељу Назад
ГАЛЕРИЈА | ВИДЕО | ЛИНКОВИКОМЕНТАРИ | КОНТАКТ  
Дизајн и CMS: BTGport.net

Феникс © сва права задржана