Ћирилица   /   Latinica   /   English
   
FENIX ART
Кинематографија
Републике Српске
Фотографија
Републике Српске
Стрип сцена
Републике Српске
Из свијета филма

Вијести

Конкурс за Другу изложбу БХ стрип цртача, Сарајево 19.4. – 26.4.2008. године
2008-02-10

У конкурсу постоје само два ограничења. Прво је да су аутори држављани Босне и Херцеговине. А друго да својим радовима не вријеђају никога по било којој основи.

Све остало (а то значи све остало) је дозвољено. Стрип је медиј који је славу стекао неспутаним графичким приказом свих могућих жанрова и желимо ауторима дати до знања да нити један од њих неће бити цензурисан.

Радови којима конкуришете за ову изложбу морају бити другачији од прошлогодишњих. Понављања радова нема сем уколико сте на прошлој изложби представили прве странице стрипа који сте завршили у овој години.

Пошто смо вас навикли изненађивати, сљедећи дио сте морали очекивати, а ако нисте, онда ћете знати за убудуће. Ове године, поред изложбе, Стрипопека Иницијатива припрема и прво издање наше Дружбе, које још увијек планирамо под радним називом „Каталог Друге изложбе БХ стрип цртача 2008", а чија тема ће бити, и обратите пажњу:

„Није ли то чудно?"

Дакле, на конкурс можете послати своје ликовно представљање теме у било којем облику – желите ли пријавити фантастични стрип кроз који се провлачи горе споменута тематика или пак ову реченицу желите/можете укључити неки стрип вама драже тематике – избор је на вама. Услов је дакле да је ваш стрип могуће описати реченицом "Није ли то чудно?"

Ми би смо жељели добити што дуже стрипове. Уколико сте у могућности пријавити стрип од преко 10 страница на конкурс ми га нећемо цензурисати и скраћивати. С друге стране, ако ваша идеја стаје на једну страницу и то ћемо прихватити. Ограничења на количину свих радова нема и нити један квалитетан рад неће бити изостављен науштрб другог.

Димензија радова је произвољна – од оних минијатурних до огромних. Цртачка техника је такођер произвољна. Можете цртати на чему желите чиме желите. Број пријављених радова по аутору је неограничен.

Од аутора не тражимо оригиналне радове већ квалитетне копије или, још боље, скениране радове. Радове који буду послани у неупотребљивом формату нећемо уважити без обзира на квалитету ликовног израза аутора.

Каталог радова, због стандарда штампе, укључивати ће само црно-бијеле, квалитетно нацртане, односно скениране радове. Стога упозоравамо ауторе да не униште могућност објављивања радова лошим копирањем истих или недовољно јасним цртежом. Уприте тим оловкама, слободно се распојасајте са тушем јер Стрипопека не жели кориговати ваше радове – какве нам пошаљете такви ће бити објављени. Сва боја коју нанесете биће одштампана у сивим тоновима па препоручујемо редуцирање или потпуно избјегавање исте.

То речено не значи да не смијете послати радове у боји. Напротив, жељели би смо видјети и како колоришете цртеже. Радови у боји неће бити укључени у каталог али ће бити изложени на изложби (наравно, уколико задовоље квалитетом).

Радове можете слати на адресу.
Стрипопека
За Другу изложбу БХ стрип цртача 2008
Ивана Горана Ковачића 12.
71000 Сарајево

Скениране радове у резолуцији од 300 дпи можете послати на ЦДима на горе назначену адресу или путем е-маила на адресу stripopeka@gmail.com.

На полеђини радова обавезно напишите ваше име и презиме, адресу и неки вид контакт информације (телефон и/ли е-маил). Неби било фино да на изложби пише "непознати аутор" испод вашег рада па стога провјерите да ли сте потписали своје радове.

Дакле, за изложбу шаљите какве желите радове докле год су нови, али ако желите да уђете у нашу књигу морате припремити црно-бијели стрип на задату тему, на што више страница (видите како смо фини? Не кажемо да мора бити најмање 5 страна) јер нам је намјера направити што дебље и што квалитетније издање.

Рок за слање радова на оба дијела конкурса је 05. април / травањ 2008. године!!!

За сва додатна питања можете нам се обратити на телефон 062 386 827 или путем електронске поште на адресу stripopeka@gmail.com.

www.stripopeka.com

Архив
Штампај Пошаљи пријатељу Назад
ГАЛЕРИЈА | ВИДЕО | ЛИНКОВИКОМЕНТАРИ | КОНТАКТ  
Дизајн и CMS: BTGport.net

Феникс © сва права задржана