Ћирилица   /   Latinica   /   English
   
FENIX ART
Кинематографија
Републике Српске
Фотографија
Републике Српске
Стрип сцена
Републике Српске
Из свијета филма

Вијести

16. Међународна изложба дијапозитива и 2. Међународни салон фотографије
2008-12-30

У организацији  Универзитетског фото кино клуба из Бањалуке у КУЛТУРНОМ ЦЕНТРУ БАНСКИ ДВОР  22. 12. 2008. године отворена је 16. Међународна изложба дијапозитива  и 2. Међународни салон фотографије „БАЊАЛУКА 2008“.

Традиционално добром организацијом ове изложбе у претходних 15 година, што подразумијева изузетан однос према ауторима и њиховим радовима и веома висок квалитет штампе комплетног пресс материјала који је прати, стечено је велико повјерење учесника – излагача и њихов број је из године у годину све већи.

Захваљујући томе, ова међународна културна манифестација је постала једна од најреспектабилнијих ове врсте у региону.

 
-Као и сваке године-велика посјећеност

  На овогодишњем САЛОНУ учешће су узели аутори из следећих земаља: Аустрије, Босне и Херцеговине, Хрватске, Индије, Израела, Ирске, Македоније, Њемачке, Норвешке, Румуније, Србије, Словеније, Црне Горе, Шведске и Енглеске.

  Жири у саставу Бранислав Бркић и Милан Марковић из Србије и Драган Проле и Милорад Кашћелан из Босне и Херцеговине, је од пристиглих 540 фотографија од 136 аутора одабрао за излагање 133 фотографије и додијелио награде за колекције и за појединачне радове.
  Прву награду за колекцију добио је Sudip Roy Choudhuri из Индије, другу Andrej Voh из Словеније, а трећу Nils-Erik Jerlemar из Шведске, док је похвалу добио Хусеин Шљиво из Босне и Херцеговине. У појединачној конкуренцији прву награду је добио Гјоргји Ристоски из Македоније, другу Boris Sontacchi из Хрватске, трећу Јанез Папеж из Словеније, док су похвале добили Сања Николић из Македоније, Bernd Mai из Њемачке, Жељко Ђурић из Србије и Бранислав Бацковић такође из Србије.

У категорији дијапозитива од пристиглих 167 радова од 29 аутора за пројекцију је одабрано 76 радова и такође су додијељене награде за колекције и за појединачне радове.

 
- Вијећница Банског двора-испуњена до последњег мјеста

 
- Изложбени салон-са отварања

Прву награду за колекцију добио је Станко Лаврич из Словеније, другу Sudip Roy Choudhury из Индије, трећу Андреј Јарни из Словеније, док је похваљена колекција Андреја Анђића из Босне и Херцеговине. За појединачне дијапозитиве прву награду добио је Дејан Селаковић из Босне и Херцеговине, другу Томаж Ланишек из Словеније, трећу Rolf Sylta из Норвешке, док су похвале добили Теодор Раду Пантеа из Румуније и Горан Бендеља из Србије.

У препуној Вијећници Културног центра Бански двор, изложбе је отворио господин Слободан Бијељац, професор на Академији умјетности у Бањалуци.
Изложбе ће бити отворене до 31.јануара 2009. године.


ГАЛЕРИЈА:
-награђени дијапозитиви са 16. МЕЂУНАРОДНЕ ИЗЛОЖБЕ ДИЈАПОЗИТИВА
-награђене фотографије са 2. МЕЂУНАРОДНОГ САЛОНА ФОТОГРАФИЈЕ

Архив
Штампај Пошаљи пријатељу Назад
ГАЛЕРИЈА | ВИДЕО | ЛИНКОВИКОМЕНТАРИ | КОНТАКТ  
Дизајн и CMS: BTGport.net

Феникс © сва права задржана